si cantik n si ensem saya ^-^

boleh like nuru kat sini tuing3 ^-^

ini nuru!!! heeee ^-^

Wednesday, 26 October 2011

aku tanye kau jawab, kau tanye kau jawab sendiri, boley? hahaha

hamboii...tajuk tak boleh panjang lagi ker cik nuru oiiiii hahaha....ekceli aku nak buat entry nih dari semalam lagi..tapi line berukband aku nih demam plak..so tak dapat la aku nak bersosial dengan jayanya kat belog nih..hadoiii aku lak yang demam tengok berukband aku nih ngeeee @_@

yang aku nak mengarot nih sebuah segmen sebenarnya..ade sorang blogger junior aku la jugak tag aku kat entri dia untuk join segmen nih...aku pon dengan tanpa syak wasangka join la segmen jawab and tanye soalan nih...eh tak pelik kan ayat aku? hahaha

ekceli syarat syaratnya ialah:


  • You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the questions the tagger set for you their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.
  • No stuff in the tagging section about "you are tagged if you are reading this" you legitimately ( a.k.a really, trust, with all honesty ) have tagged 11 people.


ni memang dia tulis omputih aku pon tak faham kenapa..tapi aku layan je...hahaha so, sebelas benda tentang aku ialah:
  1. beragama islam dan berbangsa melayu..mix perak and kelantan hahaha mix jugak tu kan?
  2. mempunyai ahli keluarga yang bilangannya kecil je..dua beradik je ponn..love them so much
  3. suka tido and berangan, tapi bukan sedara dengan mat jenin
  4. addict dengan tempat yang tenang macam waterfall, pantai, laut dan seangkatan dengannya
  5. nak sangat pegi korea, especially naminara island
  6. ade dua anak sedara yang sangat comel cam aku jugak..eh? hehehe
  7. ramai kawan tapi datang dan pergi cam salin baju..err takpe ke cakap camni? kot suka la kan hahaha
  8. minat menulis and jiwang jugak kekadang tu..ikot faktor cuaca and faktor perasaan..ade ke? huhu
  9. bakal graduan in bechelor human resource management with honors from UUM
  10. tak suke orang yang banyak songeh atau menyusahkan aku
  11. cinta separuh mati dekat MEB...tapi naseb tak mati terus hahaha

ok tu serba sebanyak tentang aku..then now nak jawab soalan dari peyansanstaro DUNIA sesawangku


soklan 1=Nama sebenar dan ada nama glamor tak? Kalau ada apa ye?
  • nama sebenar nuru huda binti zainal abidin..nama glemer banyak sangat nih err...bagi satu je lah cinta nuru hahhaa glemer kew? =.="

soklan 2= Lahir bila dan tinggal dekat mana?

  • aku selamat dilahirkan dan sebesar ini pada 29 september 1987..ok sebab aku dah bagitau sila wish besday aku sekarang hahahha..aku tinggal kat umah opah aku di kuala kangsar, perak darul ridzuan =P

soklan 3= Masa sekolah dulu pernah kena marah dengan cikgu tak? Sal apa kena marah?

  • apekah soklan ini? taknak jawab boley? hahhaa haruslah kena marah sebab aku bukan lah pelajar yang baik bebeno..nakal amat huhu kena marah sebab tak buat homework and ponteng kelas muahahahha 

soklan 4= Tolong serahkan nama facebook ada di sini?

  • ni soklan ke pemintaan nih? haha pesbuk aku diberi nama dengan penuh bangganya ialah  puteri nuru

soklan 5= Pernah ponteng kelas tak? Kenapa korang ponteng?

  • kat soklan 3 tadi aku dah bagitau kan kena marah sebab ponteng kelas, so memang penah la ye..sebabnya aku malas nak masuk kelas..trima alasan aku? hahhaha

soklan 6= Kira-kira umur berapa nak kawen nanti?

  • errr...susah nya soklan..tahap dewa punya soklan nih adeii..MEB nak kawen bila? eh silap hahahha aku bajet la kan nak kawen umo 29 takpon 30..ok tak ae? huahuahuahua =P

soklan 7= Pernah kena tipu tak?

  • haa kalo bab nih memang la penah..memang dasar kurang ajar la kan sape yang tipu aku tuh..aku sumpah jadi katak kodok muahahahhaha

soklan 8= Siapa yang korang sayang?

  • Allah
  • Rasulullah
  • mama
  • family abang aku
  • family besar aku
  • MEB

soklan 9=Benda apa yang korang benci? Tapi suka lakukan benda tu? 

  • just one sentences "fall in love"

soklan 10= Kerja rumah, sek, kuliah dah siap ke? 

  • soklan ni aku suh anak buah aku jawab lah..dia cakap dah siap dah hahaha aku dah abis belajar lorr

soklan 11= Suka tengok blog "DUNIA sesawangku" tak? Sal apa korang suka?

  • ok soklan last..hadoii berpeluh aku nak jawab soklan nih..hahaha nak tipu ke nak cakap jujur ni ae? muahahahhaa..aku suke tengok belog DUNIA sesawangku nih sebab tertarik dengan header dia yang merah menyala tu..sekali view leh buta mata and ingat sampai esok hahahha....=P


huaaaa dah abis soal jawab..now aku nak buat soklan lak untuk sesape yang bakal jadi mangsa aku nanti hahahhaaha....

soklannya:

  1. kenapa korang sayang mak korang?
  2. penah mencuri tak?
  3. cinta pertama  korang sape?
  4. korang selalu masuk belog aku buat ape je?
  5. ape yang korang jangkakan untuk 5 tahun akan datang?
  6. mimpi paling indah penah korang alami ape ye?
  7. suke dengar radio klasik fm tak? 
  8. secara fizikalnya, korang ni sihat ke tak?
  9. setiap hari semayang 5 waktu cukup ke?
  10. untuk berjaya, apeyang korang amalkan?
  11. last, name korang paling dasat penah digelarkan ape ye?


tak terlampau ekzotik kan soklan aku? muahahaha selamat menjawab ye kepada mereka mereka ini

hehehehe maaf kerana mengtag anda semua hahahaha..selamat menjawab soklan tak masuk exam nih ye kuikuikui...=P

p/s: rasa cam nak makan kepsi la..nak suh sape belanje ae? hummmm =.="



                                           

8 comments:

Ku Azhar said...

waaaa tq tag nma ku :) t smpat ku jwb k

kaizen said...

perghhh smpi 11 org nk tag

peyansanstaro said...

Sumpah jadi katak kodok ...


Arrr tidakkkk xberani nak tipu cik nuru..
Huhuhuhu~~

AsyieqiN Rkey said...

http://angelzjourney.blogspot.com/2011/10/menjawab-persoalan.html

nah2 da jwb..huuhhu

Pendamba Mawar said...

banyak sangat soalan.malas la.haha

afzalsukasuki said...

tapi afzal dah buat segmen ni..si sis92 yang tag.uhuk3

reenapple said...

eheee... tak sempat lagi nak jawab..=)

Deeyaudeen Sabri said...

erk.. tenkiuuu.. nnt berkesempatan udin jwb eh.. :P

jom2 kita pegi pulau naminara ae amek tiket kat sini tuing3~~^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...