si cantik n si ensem saya ^-^

boleh like nuru kat sini tuing3 ^-^

ini nuru!!! heeee ^-^

Thursday, 11 August 2011

nak jiwang jap boley? err...^^'

assalamualaikum dears....^-^

pernah tengok pelangi yang cantik? 
pelangi yang penuh dengan pengharapan..
pelangi yang hanya muncul dikala semua berharap padanya
pelangi yang cantik cume seketika
hadirnya menyembuh luka dijiwa yang sengsara...

bagaimana pula dengan si matahari?
cahayanya memancar penuh keangkuhan
menerangi pentas dunia yang penuh propaganda
adakah kita menghargai kurniaan ini?

kisah bulan yang cantik mengambang di malam hari
penahkah terfikir di relung hati manusia tentang si bulan?
apakah yang terzahir di sebalik lindungan bulan?
adakah kisah gembira atau hanya duka yang menghantui?

melihat bintang bersinar berkelipan di angkasa
termenung sendiri di kaki langit
dapatkah kita menggapai bintang yang jauh itu?
adakah ada bintang yang sudi menjadi peneman hidup
yang akan sentiase bersinar terang menemani malam



eh.......korang perasan tak?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ape aku merapu nih? huaaaaa aku nak cite sal bubur lambuk sebenarnya,,,dah ke lain pulakkk...bermadah penuh helah plak aku nih..adeiiii maap maap maap heeee ^^,Y 

kat opis aku nih ade buat kacau bubur lambuk hari nih...tapi aku tak join la sebab aku tak makan bubur lambuk..eh, boley ke guna alasan tu? hihihihi tak tau la kenapa aku tak leh nak telan bubur tu..errr nak kuar balik je kalo makan..penah makan sekali, terus muntah dengan jayanya...so, kesimpulannya aku tak boleh makan benda2 lembik camtu huhuhuhu

ok..tu je nak cite...sila abaikan sajak tak bertajuk di atas tu ye hahahhaa bubye see u=P

p/s: macam best jugak sajak aku buat nih hihihihi -_-''

10 comments:

yaya | mohd said...

wahhh!!sjak buat sndri ke..
menarik!!ade potensi ni jdi penyajak.. :)
keep it up..
btw,thnx suppor rkan blogger klik1 malaysia :)

Pendamba Mawar said...

hehe..jiwang.. tapi nk cite bubur lambuk aje.hehe.menarik..

nuruhuda_329 said...

yaya: tengs dear:)

pedamba: huhuhu tikui3 =P

Far8 budak baik said...

ape ni matahari bulan binta bagai..
jiwang x hingat lah tu..
waa opis ape makan bubur lambuk..
sempoi gile..
hahaha..lain kali mata tutp mata lahh telan je..haha

sifu im said...

erkk..jiwang

nuruhuda_329 said...

far8: hahahhaa tetibe nak jiwang..nk wat camner huhuhu...kalo mkn ngn mata xpe la leh tutop..ni dgn mulot kena ttop mulut la hihihi:P

sifu im: jiwang tu seni hua3 =,="

Bro ahmad said...

hahaa jiwangnya..mcm pantai remis je?

nuruhuda_329 said...

bro ahmad: gambar tu ae? tu pulau besar..mersing johor hihihi :)

Far8 budak baik said...

akak..mmg tak pandai nk update ker?
ahahaha =p

nuruhuda_329 said...

hahahaha....akak ngah buat asgment utk brother akak nih..tak sempat nak update la dik kikikiki=P

jom2 kita pegi pulau naminara ae amek tiket kat sini tuing3~~^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...