si cantik n si ensem saya ^-^

boleh like nuru kat sini tuing3 ^-^

ini nuru!!! heeee ^-^

Wednesday, 10 August 2011

7 tabiat orang yang berjaya..jom amalkan :)

assalamualaikum dears hehehe...korang sihat hari nih...sihat2 la hendaknya ye...supaya dapat selesaikan ramadhan tahun nih dengan jayanya Aminnn :) untuk entri ni aku nak berkongsi rahsia kejayaan orang2 yang berjaya...mesti la orang berjayakan..tak kan gagal plak..ye dak? hohoho

ok..jom kita bongkar rahsia ini..jeng jeng jeng.....

1. jadi seorang yang proaktif iaitu fokus kepada menerima tanggungjawab dan menganjak paradigma

2. mula dengan mengingati matlamat iaitu membawa penyatuan kumpulan dan organisasi ke arah satu visi

3. utamakan perkara penting dahulu, yang tak penting pikir taun depan boley? hihi

4. fikirkan menang-menang iaitu membantu dalam menambahkan keuntungan kedua-dua pihak dengan pemikiran "mentaliti kelebihan"..jangan fikir nak menang sorang je ae heee ^^'

5. usaha memahami dahulu barulah kemudiannya meminta untuk di fahami...err kiranya kita kena usaha faham orang yang ade disekeliling kita barulah boleh mintak orang faham kita pulak...ok gitu? hehe

6. bersinergi iaitu bertenaga menghasilkan pilihan yang lebih baik dan berkesan, bila dah bertenaga baru la boleh berfikir dengan kritis, kreative dan ape2 je lah hehehe

7. menajamkan gergaji..eh korang jangan pegi amik gergaji plak..bukan ae..maksudnya membantu supaya sentiase mengekalkan keberkesanan dan hidup yang sempurna dari segi fizikal, mental, rohani dan emosi..kiranya korang kena mantainkan sume tu la..err faham tak? huhuhu  ^^'

ok, selamat mencube...eh, cube tabiat ni ye..bukan cube buat kueh raya plak..tahu la raya dah nak dekat...hehhee ok babai..jumpa lagi :)




p/s: bos aku bagi tips nih...tuing3 ^^,Y

14 comments:

SweetLikeWhat said...

nice tips :)

fizah said...

ooiitt..hahaha ak tau gak sal ni weh,kebetulan ke??kikiki

Prince Halilintar said...

tapi bile tgk pic tu mcm xbersemangat je cik nuru..

Far8 budak baik said...

pic last tu..mesti maleh dah
dgr lecturer bebel pnjg sgt kn..
ahahahahaha...
tambah satu lagi tips..
kene kawen awal..
baru lah cemerlang gile..
hahahahaha =p

khaifaiz said...

owhhh... baiklah... tp apa kene ngan pict cik nurul tu...

nuruhuda_329 said...

sweetlikewhat: hehe tengs dear:)

fizah: wahhh kebetulan la nih hahhahaha:P

prince: tu gambar hiasan semata2 kikiki:p

far8: haipppp...hahhahaha kawen lambat ag lah hahaha :P

nuruhuda_329 said...

khaifaiz: hiasan semata2 je hahhaha:P

ZWAN SABRI said...

bagus tips2 nii.. akan ku cuba walaupun macam payah jer nak buat macam tips2 tuu suruh.. huhu

MySuaraBlog: Friend Page di Facebook

nuruhuda_329 said...

hahahaha sila2 kan ye zwan huhu :)

Pendamba Mawar said...

terus xingat lepas tengok gambar cute kat bawah tu

nuruhuda_329 said...

pendamba: hahaha baca balik sampai igt :P

Nizam Ijam said...

tips y bagus...bagus2...

nuruhuda_329 said...

tikiu2 hihihi :)

hanyzham hadny said...

salam kenalan dari nyzham...nyzham berasal dari dubai...
dah follow blog awak dah
kalo sudi follow lah balik blog saya

segmen promosi blog 500 follower

jom2 kita pegi pulau naminara ae amek tiket kat sini tuing3~~^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...