si cantik n si ensem saya ^-^

boleh like nuru kat sini tuing3 ^-^

ini nuru!!! heeee ^-^

Thursday, 19 May 2011

puisi menunggu exam hik3 ^^,

bila jemari lembut menekan keyboard^-^

entri kali nih nak post puisi yg nuru reka time ngah nak tggu exam huhuhuhu dasattt arr...leh lak karang puisi time2 tuh hik3 nak bc buku dh mls so, dok menung2 tu ape lagi..conteng2 la ape yg patot..sudahnya jadi lah satu puisi yg nuru pon x tahu nk ubuh tajuk ape hahahaha jom baca puisi menunggu exam kawan2 hohoho;p


termenung disudut dunia
mencari ilham dan sisa kenangan yang masih ada
adakah akan ketemu segala yang diharapkan
adakah hari-hari seterusnya akan ada sinar bahagia

aku seperti sang pungguk yang setia merindui sang bulan
tanpa jemu merenung jauh ke dada langit
mencari kepastian dalam hidup
roda-roda kota, relung-relung lembah
selalu menipu penghuninya yang daif
akankah kita sedar atau semakin alpa

rencah kehidupan hari ini berbeza-beza
kehendak Pencipta menentukan segalanya
jika aku diberi dunia ini
maka akulah yang paling hina
jika aku diberi suatu penjuru disudut dunia ini
maka akulah yang sentiasa bersyukur

moga tidak akan ada lagi kesedihan melanda relung hati
moga lenyaplah segala kedukaan yang menghamba diri
berdoa moga esok akan ada sinar keriangan
seperti kehendak ku dan ketentuan Illahi

dosa-dosa semalam ingin  ku hapus dalam peti masa
menghitung saat kembali menjadi suci
ya Allah ampunkanlah dosa hamba-Mu ini
ibu dan ayah maafkan khilaf anak mu ini
wahai sahabat semoga kita bersahabat sepanjang usia
dan kamu yang terindah dalam hidup ku
semoga segala keceriaan dlam dunia ini
menjadi milik kamu^-^


peace no war hik3 ;p
p/s: idola nuru a.samad said tahu...huhuhuhuhu ^^,Y

6 comments:

Angah Sempit said...

ak bkn nk komen puisi ko, ak nk komen gmbr tu..await ler..dah cm ape ntah hahahah

nuruhuda_329 said...

ko x komen puisi aku sbb puisi aku best kan???/hahhahaa tu name nya muka peace no war ye hahaha..stress ko mane tahu kikikiki

Angah Sempit said...

ooo.klu ko stress muka cm 2 yea..haha klkar plak

nuruhuda_329 said...

amboi3 ko jgn nk klaka sangattttttttttttt hahhahaa;p

Angah Sempit said...

knp x blh ker..dh bt mke cm 2 ak leh bgolek2 ats lntai taw

nuruhuda_329 said...

sengal la ko..leh lak ko nk gelak golek2 kannnn..comel pe wt camtu..seni name nya hahhahaha;p

jom2 kita pegi pulau naminara ae amek tiket kat sini tuing3~~^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...