si cantik n si ensem saya ^-^

boleh like nuru kat sini tuing3 ^-^

ini nuru!!! heeee ^-^

Sunday, 18 August 2013

Jenjalan dalam IKEA boleh? Meatball kau mengecewakan ku sobs sobs

Hello hello hello.....selamat hari raya semua..hihihi selepas seminggu berhari raya baru ada mood nak update belog..cerita tu dah banyak save kat draft apa yang nak dikongsikan dengan korang tapi, tu lah sibok la katakan tak sempat nak bermanja manja dengan belog aku nih ha, dah bersawanag sikit nih gamaknya..idea tu macam mencurah curah di ladang gandum, tapi malas tu mengusai diri tahap kritikal, jadi aku pon mengambil inisiatif mendiamkan diri kehkehkeh....

So, kisah yang aku nak cite ni kejadiannya berlaku pada bulan Ramadhan yang lalu..Kononnya nak berbuka ala ala western bagai, pegilah kitaorang nih ke IKEA dekat damansara dengan gigihnya...sampai sampai je, perkara pertama adalah


Taraaaaa...haruslah hamik gambar dekat depan pintu masuk IKEA, bukti datang IKEA katanya hihihi nampak tak betapa gigihnya aku pakai baju ofis lagi tu...ahhh tak kesah la...yang penting kena rasa meatball IKEA yang dicanang canangkan sedap bebona tu ha heeeee


Ok, aku dah siap memilih meatball sepuloh ketol, hamik ko macam nak mentekedarah sangat tu lagaknya..nampak macam sedap je kekdahnya masa dia letak dalam pinggan tu...jadi air liur pon dah meleleh je...eh yang nih aku propa je saje tokok tambah cite kahkahkah


Sebelom makan pose dulu dengan meatball yang kononya sedap sangat nih...tapi kalo tengok memang nampak cam sedap je, dengan meatballnya yang 100% bulat bentuknya, takde yang senget senget..kentangnya yang dimasak sehingga garing kekuning kuningan, sos dia plak yang pekat melekat...perh memang menambat hati dari jauh lagi hikhikhik


Eh, tapi nape muka aku cenggini pas makan? Huaaaa ia hanya indah rupa dari rasa sobs sobs sobs...aku sedeh sepanjang malam mengenangkan meatball yang tidak tercapai akal ku dan duit ku membayar nya..cis tak sedap langsung..rasa lembu sangat hahaha...bagi aku, aku tak leh terima rasa meatball nih cenggitu...frust terlentang aku hukhukhuk..makan pon tak abis..frust frust frust..ha tengok sampai tiga kali aku cakap, maknanya tu aku tak tipu la frustnya tu heeee


Setelah frust melanda diri aku, aku pon membawa diri ku melihat apa yang ada di dalam perot IKEA nih..jadi aku tertarik dengan caption yang digantung penuh bangga oleh mereka "Lakukan Perubahan Yang Besar Di Rumah" tetiba aku rasa macam nak tukar sofa kat umah, tukar almari, tukar katil, tukar dinding sekali..tapi angan angan tu mati bila aku tersedar yang umah bujang aku takde semua tu uwaaaaa..aku meneruskan perjalanan....


Terhenti di tempat bulu kambing nih, err mungkin bulu biri biri jugak, aku berteka teki di minda sambil suruh roomate aku snap pic aku kat sini kihkihkih


Yang nih plak roomate aku yang suruh aku posing kat sini..errr motif dia aku tak bape nak pasti sangat, mungkin dia nak aku begambar dengan lukisan kat situ kot hummmm berpikir jap aku di kala itu


Memang agak seksi and seksa sikit gambar nih aku pon dok berfikir, apekah seni yang cuba di terap kan melalui gambar nih...eksploitasi ke atas kaum wanita? atau pelukisnya mahu memberitahu yang anugerah untuk wanita tu sangat indah? errr...macam tak kena je phewwww



A for ayam..tapi roomate aku cakap A for Azlan Nurhadi..eh sape tu? kehkehkeh beria dia suruh aku posing kat huruf huruf nih ngeeeee


We are in the mirror..haaa ni lah roomate aku tu merangkap adik aku yang paling sengal and tukang snap gambar kuikuikui...ada lagi dua orang yang datang bersama tapi sume hilang bila meroyan melihat barang barang dalam IKEA hahahahaha


Muka nak serius je..rasa nak lempang patplohpat kali je hahaha...ni kekdahnya nak menghayati la keharuman bunga yang ada, tapi tak harum pun tu yang muka jadi cenggitu hikhikhik


Bersantai depan kaunter pembayaran, dah macam rumah ekau dah posing santai nya...balik woiii, jangan bagi malu aku hahaha tapiiiii


Eh, aku lak yang tetiba join posing sekali...balik balik la oiii...IKEA nak tutup dah hihihihi


Taknak balik lagi tuh, tukar orang lain plak posing kat situ hadoiiii...rasa macam nak tido situ gamaknya diaorang nih huuuuu


Yang nih plak boleh belakon konon konon tak sedar pic di snap..puii propa!


Muka kononnya serius, yang sebelah tu dia tak belakon, tu memang dia ngah gayot tepon hihihihi


yang nih sumpah kitaorang tak belakon..ini memek muka yang benar kihkihkih


Sebelom balik, jom kita masak masak dulu kat IKEA nih...ramai lagi tetamu nak datang jap lagi...buat amal sekali sekala ape salahnya hohohoho...masak pon pakai handbag ke kak oiiiii



Buat onar di dalam IKEA dengan menambahkan kesesakkan yang dah sememang sesak kat dalam IKEA nih..keje aku lak jadi camerawomen...semua orang takkan terlepas dari lensa ku wink wink wink


WE! Sebelom balik ambik gambar bersama dulu...selalu kemana pon berempat ni je la Zeq, Nazriah, Aku and Syiken :)


Tuing tuing tuing...jumpa lagi next entri...bai


                                                        

5 comments:

Marou Apple Hijau said...

haha memang rasa meatball macam tu. pure daging. gambar kat kitchen tu tak tahan. masing2 pose macam duk rumah sendiri. nice entry


My recent post : Coolkan Blog Dengan CoolBlog

misz sheyla said...

bhahahhaaaa..kite pun terkena...kemain bace blog orang betapa lazatnye meatball ikea...sampai g sane2 semate2 nk mkn meatball..last2 kuciwa..seyes x sedap...

Anonymous said...

Assalam.
sharing means caring.
tolong baca sebuah artikel terbaik khusus untuk kita semua generasi islam alaf baru hari ini.

klik link di bawah:
http://anjungrakyat.blogspot.com/2013/11/melayu-adik-beradik-yahudi.html

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Kostya Shaknov said...

Тут! заказать проститутку
Меня зовут Алена – я молодая, страстная и развратная, абсолютно без комплексов и запретов. Деньги бывают царем или рабом, для того, кто скопил их.

jom2 kita pegi pulau naminara ae amek tiket kat sini tuing3~~^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...