si cantik n si ensem saya ^-^

boleh like nuru kat sini tuing3 ^-^

ini nuru!!! heeee ^-^

Sunday, 21 July 2013

Itulah Ramadhan yang datangnya hanya sekali setahun :')

Assalamualaikum semua....

Hurmmm...lame sungguh rasenya tak mengasah tangan menaip bait bait kata yang ntah ape ape dalam belog aku yang dah bersawang gamakanya nih...idea tu ade, tapi mood yang takde..bleh gitu?hehehe sekarang nih kekdahnya cenggini lah malas mengusai diri bukan kuasa dua dah nih..kuasa kuda rasanya miahahaha

So, sekarang ramai blogger blogger yang dok hupdate pasal Iftar dan kisah Ramadhan diaorang..aku lak macam terpanggil panggil je nak mengesahkan kesah aku plak hihihihi

Ramadhan kali nih tak macam ramadhan tahun tahun yang lepas, tahun nih agak sedeh sebab beliau yang tercinta dah takde nak puasa and iftar sama sama..hanya doa yang tak putus di sedekahkan buat beliau semoga beliau tenang di sana..hiuuuuu opsss kawal perasaan ckit..heeee

Malam nih dah nak masuk malam ke 13 Ramadhan, err..kalo nak wish selamat berpuasa boleh je lagi kan? haha so, aku rasa macam nak wish, tp kalo print screen je dari pesbuk aku je boleh tak? same la jugak kekdahnya, wish puase jugak hihihi

cekidout....

"Alhamdulillah masih ada Ramadhan untuk ku"

Ramadhan telah tiba, walaupun telah berbeza dan telah tiada kegembiraan seperti tahun tahun lepas, aku tetap mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna..Jika ini yang terakhir, Mudah mudahan dapat ku jalani dengan sempurna tanpa celanya..
Yang pergi ku biarkan pergi dengan iringan ayat ayat suci..Yang masih ada ku dekatkan dengan iringan doa yang berterusan..

"SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN BULAN PENUH KEBERKATAN"

# Jangan lupe teraweh ye :')


Hahahahhahaa...berjaya tak aku mengopy pasta kan status yang aku up sehari before puasa hihihi...nampak kan betapa malas nya aku nak memerah otak pikir ucapan lain untuk wish kat korang huhuhu dasar pemalas!

So, puasa tahun ni biasa biasa je, selalu bukak pose dengan housemate je kadang berdua kadang bertiga kadang berempat belom lagi berseorangan hehe sedeh gamaknya kalo berseorangan haihhhhh

Semalam first time iftar reramai kat luar dengan member member seangkatan, adelah dalam 7 orang yang sudi meluangkan masa diaorang yang kononnya bizi bebona tu...pepagi buta lagi aku dh melayangkan SMS berbau paksaan kat diaorang yang terlibat hahaha kejam tak aku..diaorang nih tak boleh manje manje kena paksa paksa kalo tak, tak menjadi kesah iftar reramai cenggitu hihihi

Ok boleh scroll ke bawah untuk menjamu mata

Tajuk : Iftar Sahabat Sepanjang Usia
Tempat : Restoran Ayam Penyet, Mydin USJ 1, Subang Jaya
Masa : 6.30 petang
Tema : Ikot suke hati kau


Eh? Ape sal sume pinggan mangkuk kat depan aku je?ciss ini sabotaj! ngeee



Ok, semua dah get ready dengan makanan masing masing, aku cam biasa la, opkos la ayam penyet menjadi santapan ku juga mereka yang lain hihihi...Sambal dia memang sangat awesome!! pedas boleh berasap telinga hahaha


Ha nampak tak mereka berdua kat sebelah aku tu menahan pedas aku siap buat peace ag kononnya cekal hati tahan pedas, padahal nak meletop dah tu..masuk gambar punya pasal, nampak tak gigihnya aku? haha ape yang penting kat sini sume pinggan, LICIN!


Geng pompuan yang bajet ayu bagai hahaha



Muka kenyang Nazriah, Aku, Wani and Azhar


Ok sebelom balik boleh kiranya amik gambar dulu sekeping dua..tapi macam berkeping keping je kekdahnya


Ni lak on the way nak pegi semayang magrib tapi sempat lagi photographer tak di undang mengsnap gambar kami tanpa disedari..puii tak sedar sangat tu haha


Ok last from us before balik ke pangkal jalan and after semayang magrib..We Sahabat Sepanjang Usia.. In Shaa Allah :')

Then, just it hehehe gitu la kesah buka pose aku pada hari yang ke 12 umat islam berpuasa..mungkin pasni aku akan hupdate belog dalam kiraan yang kerap..hehe so, cau cin cau...

p/s: macam tak memberangsangkan je entri nih hahaha gasaklah

                                                  

2 comments:

combi said...

life must go on..selamat berpuasa hari ke12 :p

shaz mizah said...

selamat bpuasa :)

jom2 kita pegi pulau naminara ae amek tiket kat sini tuing3~~^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...